Uskoro izlazi dokumentarac o bizarnom ubojstvu Kim Yong-nama

Za mjesec dana izlazi dokumentarac Assassins koji istražuje ubojstvo Kim Jong-nama, brata sjevernokorejskog diktatora. Kim Jong-nam ubijen je tako što su mu na lice namazani smrtonosni plinovi, a navodno iza tog stravičnog čina stoje dvije žene.

“Nikad nisam snimio film u kojem je ulog zaista bio život ili smrt pa je potreba za brzim i temeljitim snimanjem filma bila najvažnija”, rekao je Ryan White, redatelj nadolazećeg dokumentarnog filma Assassins.

Događaj se dogodio 2017. godine usred bijela dana, a žene optužene za zločin tvrde da su zapravo radile smicalicu bez namjere da ga ubiju. Tko govori istinu i još važnije, tko je ubio brata Kim Jong-una?

Tko je bio Kim Jong-nam?

Kim Jong-nam otuđeni je polubrat Kim Jong-una. Godine 2003. protjeran je iz Sjeverne Koreje zbog kritiziranja režima svoje obitelji. Zbog toga je Kim Jong-un umjesto njega proglašen nasljednikom.

Kada je ubijen Kim Jong-nam?

Na njega je izvršen atentat 2017. godine u malezijskoj zračnoj luci nakon izlaganja VX-u, smrtonosnom živčanom agensu.

Doan Thi Huong i Siti Aisyah bile su dvije žene optužene za ubojstvo Kim Jong-nama.

“Znali smo da se ove dvije žene suočavaju s pogubljenjem za zločin, a većina ljudi na terenu u Maleziji govorila nam je da će biti osuđene”, rekao je redatelj White.

Obje žene su porekle optužbe za ubojstvo

Prema njihovim odvjetnicima, Siti Aisyah i Doan Thi Huong dobivale su nadoknadu zbog toga što su zezale ljude u zračnim lukama, hotelima i trgovačkim centrima, brišući tekućinu po njima.

Tvrdile su da im namjera nikada nije bila nikoga ubiti.

 

Izvor: Your Tango
Foto: snimka zaslona YouTube

Najnovije