Rezultati akcije pojačan nadzor vozila i vozača

U petak, 11. rujna  oko 23.40 sati  u Ulici Sv. Marije u Zadru, 34-godišnji  vozač je upravljajući osobnim automobilom Škoda zadarskih registarskih oznaka izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom, a pod utjecajem alkohola od 1,84 promila, a što je najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda
 

Foto: Ilustracija
 
Proteklog vikenda ( 11. -13. rujna 2020. godine) policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 433 vozila i vozača, a poduzeli su 137 represivnih mjera.
 
Alkotestirano je 78 vozača, od kojih je njih 10 bilo pod utjecajem alkohola,
– 57 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine
– 4 vozača je nepropisno koristilo mobitel za vrijeme vožnje
– 9 vozača je vozilo bez zaštitnog pojasa
– 1 vozač prije stjecanja prava na upravljanje
– 3 vozača zbog upravljanja za vrijeme zabrane
– 7 vozača zbog nepropisnog pretjecanja
– 3 vozača zbog nepoštivanja svjetlosnog prometnog znaka (prolaska na crveno) 
– 3 vozila bez tehničkog pregleda i registracije 
– 3 zbog nenošenja vozačke dozvole
– 7 vozača nije poštivalo prometni znak.

Iz prometa je isključeno 14 vozača i 3 vozila.
 
U tom se vremenu dogodilo 11 prometnih nesreća u kojima je 1 osoba zadobila lakše tjelesne ozljede.

U petak, 11. rujna  oko 23.40 sati  u Ulici Sv. Marije u Zadru, 34-godišnji  vozač je upravljajući osobnim automobilom Škoda zadarskih registarskih oznaka izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom, a pod utjecajem alkohola od 1,84 promila, a što je najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda. Vozač  je sankcioniran zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Jučer, 13. rujna 2020. godine u 09.26 sati na autocesti A1 na dionici Pristeg – Benkovac, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar  su službenim vozilom presretač zaustavili 35-godišnjeg hrvatskog državljanina, koji je upravljao osobnim automobilom marke Volkswagen brzinom od 240 km/h na mjestu na kojem je brzina ograničena na 130 km/h.
Vozaču je na licu mjesta izdan Prekršajni nalog uz kaznu od 5.000,00 kn te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom “B” kategorije u trajanju od 1 mjesec.
 

Stranica

Izvor

Najnovije