OTKRIO ISTINU KOJA JE SVE RASTUŽILA: “Evo zašto nisam bio na Kićinom sprovodu”

Iako su na sprovodu Krunoslava Kiće Slabinca bili mnogi pjevačevi prijatelji i kolege, nije se pojavio njegov menadžer za inozemstvo, Duško Lokin. Duško je otkrio zašto Kiću nije ispratio na posljednji počinak, a razlog je zaista tužan.

– S obzirom da su na snagu stupile neke zimske mjere, ovo sad zvuči smiješno, ali ja bih morao kupiti četiri nove gume, morao bih putovati u Zagreb i tako dalje. Ja jednostavno financijski ovog trenutka nisam u stanju da kupim četiri nove gume – kazao je za RTL Ekskluziv pjevač koji danas živi u Zadru.

Duško Lokin već 12 godina živi od mirovine od 1.300 kuna, koje pojačava iznajmljivanjem svog apartmana u Zadru i organizacijom turneja kolegama po Australiji, Americi i Kanadi, no korona je zadala udarac i turizmu i turnejama, tako da je 77-godišnji pjevač praktički osuđen živjeti od minimalne mirovine dok se situacija s pandemijom ne popravi. Lokin je trebao organizirati i Kićinu turneju po Kanadi, no bolest je te planove dvojice pjevača spriječila.

Podsjetimo, legendarni Kićo Slabinac preminuo je u petak, 13. studenoga u 6:50 sati u KBC-u Zagreb, gdje je bio hospitaliziran tri mjeseca. “Unatoč svim najboljim metodama liječenja, kako kirurškog tako i intenzivističkog, biologija njegovih multiplih komorbiditeta nažalost je nadjačala sve naše napore”, potvrdio je za Večernji list prof. dr. Hrvoje Gašparović, kardiokirurg iz KBC-a Zagreb koji je ljetos operirao srce Kići Slabincu.

Kićo je prošao rutinsku operaciju srca, no oporavak nije tekao očekivano jer zbog njegove debljine rana na prsnom košu nije dobro zarastala. Slavonski glazbenik poznatih hitova “Inati se Slavonijo” i “Zbog jedne divne crne žene” posljednje je dane proveo na respiratoru zbog pogoršanja respiratornog statusa, a sve to bila je posljedica rutinske operacije srca koja je pošla po zlu u kolovozu. Naime, glazbeniku je prvo bilo prognozirano poboljšanje te je bio u fazi odvajanja od respiratora, ali onda se sve promijenilo.

Najnovije