Na području Obrovca policijski službenici u kući otkrili laboratorij za umjetni uzgoj marihuane

Policijski službenici kriminalističke policije Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela  „Nedozvoljena  proizvodnja i promet drogama“, „Krađa“  kao i  kaznenog djela „Prijetnja“, počinjenog na štetu 56-godišnjaka te kriminalističko istraživanje nad 65-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Prijetnja“, također na štetu  56-godišnjaka

Foto: Ilustracija

Naime, obojica osumnjičenih su 5. lipnja 2021. godine na području Obrovca, prišli oštećenom, te mu uputili ozbiljne prijetnje, a sve zbog ranije neriješenih nesuglasica, nakon čega su se udaljili. Upućene prijetnje su kod oštećenog izazvale strah za  njegov život i život članova obitelji, te je događaj prijavio policiji.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je osumnjičeni 53-godišnjak, protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga s ciljem proizvodnje i preprodaje marihuane u kući u kojoj boravi na obrovačkom području, uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti te uređaja za ventilaciju stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima je sadio marihuanu te ju, sumnja se dalje preprodavao. Pretragom kuće pronađen je potpuno opremljen laboratorij za unutarnji uzgoj marihuane (tzv. indoor uzgoj), opremljen s dva digitalna uređaja za regulaciju temperature i vlažnosti, ventilatorom, reflektorima za rasvjetu s pripadajućim transformatorima,  digitalna vremenska stanica za regulaciju svjetlosti, sustavom za navodnjavanje te plastične posude u kojima se nalazilo zasađeno 294 komada stabljika visine do 10 centimetara, koje svojim karakteristikama ukazuju da se radi o opojnoj drogi marihuani.

Osim toga kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno, kako se za potrebe rada spomenutog laboratorija, neovlašteno spojio na naponski kabel na način kojim je izbjegao evidentiranje potrošnje električne energije.

Nadalje, pretragom kuće koju koristi osumnjičeni 65-godišnjak pronađena je zračna puška koju je nelegalno posjedovao. Puška mu je oduzeta, a nadležnom prekršajnom sudu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju i posjedovanju oružja građana, podnosi se Optužni prijedlog.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja obojica su predani pritvorskom nadzorniku ove policijske uprave, dok su kaznene prijave podnijete Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru. 
 

Stranica

Izvor

Autor: Predrag Martinović

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.