BioSfera Biograd potiče i agroturizam

Završen je drugi ciklus edukacije od serije planiranih kroz projekt »Centar za održivi aktivni turizam BioSfera Biograd«, a koje provodi Park prirode Vransko jezero.

Od ožujka do lipnja u sklopu ovog projekta održat će ukupno trinaest dvodnevnih radionica, a JU PP Vransko jezero, partneri su Cluster za eko-društvene inovacije i razvoj CEDRA Split, Grad Biograd na Moru i Hrvatska gorska služba spašavanja. Cilj radionica je oblikovati ključne specijalizirane proizvode posebnih oblika turizma, a temeljene na krajobraznim, prirodnim, kulturno-povijesnim i drugim specifičnostima područja koja čine obuhvat projekta. To su Zadarska, Šibensko-kninska i Ličko-senjska županija. Proizvodi bi trebali stvoriti dodatnu vrijednost destinacije, privući nove, ali i osigurati povratak posjetitelja koji su već posjetili destinaciju, ali sada kroz prostorno i vremenski veću disperziju posjećivanja, kako bi se obogatila ponuda i prevladala sezonalnost.

«Ruralni turizam, seoski i agroturizam«
Ove radionice s PP Vransko jezero odradio je uvodno Danijel Lacko iz Lacko Outdoor, obrta za usluge i savjetovanje, kao odabrani voditelj cijelog ciklusa, istaknuti stručnjak u segmentu aktivnog, outdoor i pustolovnog turizma. Samu radionicu: »Ruralni turizam, seoski i agroturizam« vodila je Lidija Mišćin iz Udruge »Ruralni tandem« Zagreb, dugogodišnja direktorica TZ Zagrebačke županije, stručnjak za posebne oblike turizma na ruralnom prostoru i koordinatorica izrade prvog nacionalnog kataloga »Ruralni turizam Hrvatske« 2015. godine. Sudionici radionice bili su zainteresiranima za razvoj i ponudu ovih turističkih proizvoda na navedenom prostoru među kojima značajan broj ovdašnjih aktivnih dionika turizma u prostoru Ravnih kotara, Bukovice, Like…

Radionica je definirala pojmove – Ruralnog turizma, agroturizma i višenamjenskih ruralnih gospodarstava, a potom vođena interaktivno kroz rasprave te prikupljanje ideja za razvoj ovih specifičnih proizvoda. Najbolje su ideje potom razrađivane kao turistički proizvod. Sudionici podijeljeni u tri grupe kroz kreativnu slobodu odabrali su fenomene i te pripremili i prezentirali tri proizvoda: Program tura »Pet osjetila«; »Poljoprivredni kamp« i »Ljubav je u zraku«.


Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.